ЦЕДЕМ запрошує долучитися до розробки Дорожньої карти реформ для громадянського суспільства

March 10, 2020

Центр демократії та верховенства права запрошує представників організацій громадянського суспільства взяти безпосередню участь у розробці Дорожньої карти реформ правового середовища громадянського суспільства України. Розробка візійного документа триватиме у березні-квітні у форматі робочих груп.

26 лютого 2020 року Центр демократії та верховенства права у консорціумі з ІСАР Єднання та УНЦПД провів публічну презентацію “Концепція створення Дорожньої карти реформ правового середовища громадянського суспільства України”. Ця подія відбулася у рамках проєкту “Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України” і стала стартом розробки документу Дорожньої карти реформ для громадянського суспільства України.

Дорожня карта реформ правового середовища громадянського суспільства в Україні це аналітичний, візійний та полісі-документ, що міститиме експертне бачення пріоритетів реформування та покращення правового середовища для організацій громадянського суспільства (далі за текстом – ОГС) на визначений період у сфері правового законодавства для громадського сектору України.

Під час розробки даного документу консорціум залучатиме експертів та представників ОГС, як національного так і локального рівня, що будуть аналізувати основні проблеми правового середовища та визначатимуть цілі й завдання реформ правового та інституційного законодавства, які доцільно провести в різних напрямах діяльності ОГС в Україні протягом визначеного періоду. 

Щоб взяти участь у розробці Дорожньої карти реформ, заповніть форму http://bit.ly/LEE_RRM.

Ми прагнемо долучити максимальну кількість різнопрофільних ОГС для розробки. У кожному напрямі (секції) Дорожньої карти також буде запропоновано зазначити органи влади, відповідальні за ухвалення рішень; перелік рішень щодо прогалин у правовому середовищі; експертів-представників ОГС, які досліджуватимуть відповідну проблематику та визначатимуть інструменти її вирішення.

За посиланням ви можете ознайомитися з оновленою Концепцією створення Дорожньої карти.

У разі уточнень чи доповнень, звертайтеся за електронною адресою v.didyk@cedem.org.ua (Валерія Дідик, менеджерка проєктів ЦЕДЕМ).