Відбулася дизайн-сесія для амбасадорів проєкту “100 вчинків відповідальних громадян”

July 27, 2021

Який сенс у слово “відповідальність” вкладають українці? На це питання дасть відповідь наш новий проєкт: 100 вчинків відповідальних громадян.

Його результатом стане створення списку 100 відповідальних вчинків, і в цьому допоможуть 19 амбасадорів проєкту — однодумців на місцях, які працюватимуть із громадами.

8 липня відбулась перша дизайн-сесія для амбасадорів, під час якої ми протестували першу частину сценарію розробки списку 100 вчинків за участі залученого фасилітатора.

Який вчинок може вважатися відповідальним? Для амбасадорів це прості речі, які може робити будь-яка людина і позитивно впливати на життя оточуючих. Також це означає діяти усвідомлено з розумінням наслідків та готовністю покращувати результати своїх дій. Після визначення відповідального вчинку, ми окреслили ймовірні проблеми, які можуть виникнути при розробці списку.

А минулого тижня учасники пройшли другу частину дизайн-сесії. На ній амбасадори презентували напрацювання, визначили спільні індикатори для вчинків відповідальних громадян та провели голосування, щоб обрати ті вчинки, які резонуватимуть кожному українцю. Ми раді відчувати запал та бажання амбасадорів створювати новий запит на відповідальність у суспільстві. Вони надихають.

Ця дизайн-сесія стала можливою завдяки щедрій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з Міжнародного Розвитку (USAID). Центр демократії та верховенства права був відповідальний за зміст публікації, але він не обов’язково відображає погляди USAID або Уряду США.