ЦЕДЕМ продовжує набір до Мережі захисників права на доступ до інформації

August 20, 2012

Центр демократії та верховенства права продовжує формування Мережі захисників права на доступ до інформації, метою якої є гарантування правового захисту права кожного на доступ до інформації.

Створення Мережі захисників права на доступ до інформації є важливим кроком у розв’язанні питання доступу до інформації в Україні та забезпеченні належного судового оскарження порушень права на інформацію. У рамках Мережі досвідчені юристи, адвокати та активні громадські діячі надають письмові та усні консультації, а також здійснюють юридичний супровід судових справ з метою забезпечення права на доступ до інформації та захисту прав журналістів. Наразі Мережа об’єднує 60 фахівців з усієї України.

Утворення та роботу Мережі координує Центр демократії та верховенства права. Організація забезпечує постійне спілкування членів Мережі між собою для підтримки зв’язків і консолідації зусиль. Для цього Центр сформував і модерує список розсилки та групу у мережі Facebook.

У травні 2012 року був проведений дводенний Форум захисників права на доступ до інформації. Метою цього заходу було сприяння підвищенню кваліфікації та обмін досвідом членів Мережі. Форум включав теоретичні сесії та практикуми. Аналогічні спільні заходи у різних форматах відбуватимуться і в майбутньому.

ЦЕДЕМ продовжує збирати робочі контакти медіаюристів, адвокатів та громадських діячів, які спеціалізуються в галузі доступу до публічної інформації, та закликає своїх партнерів, медіаюристів та адвокатів приєднатися до цієї ініціативи. Для того щоб стати учасником Мережі, кандидат повинен мати досвід у сфері захисту права на доступу до публічної інформації та готовності брати активну участь у діяльності Мережі.

Якщо ви зацікавлені у можливості долучитися до Мережі захисників права на доступ до публічної інформації, просимо заповнити анкету та надіслати її нам разом із резюме (до однієї сторінки) за адресою: foi@cedem.org.ua з позначкою «Анкета Мережі_(Ваше прізвище)».

По детальну інформацію звертайтесь до координатора Мережі Олега Тимощука: o.tymoshchuk@cedem.org.ua.

З нетерпінням чекатимемо на ваші анкети!

Аплікаційну форму можна завантажити тут.