Карта правових реформ для ОГС: презентовано моніторинговий онлайн-інструмент

November 13, 2020

13 листопада Центр демократії та верховенства права, у рамках проєкту Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України, презентував цифровий інструмент, який дозволяє організаціям громадянського суспільства слідкувати за реалізацією Карти правових реформ для громадянського суспільства.

Нагадаємо, Карта правових реформ це аналітичний, візійний та полісі-документ, що містить бачення громадського сектору пріоритетів реформування й покращення правового середовища для організацій громадянського суспільства України на 2021–2025 роки.

Аби громадянське суспільство могло стежити за втіленням рішень та змін, запропонованих у Карті (а всього там визначена 91 проблема та 370 рішень), команда ЦЕДЕМ презентувала інтерактивний інструмент. У програмі для управління проєктами Trello створена дошка моніторингу Карти правових реформ, на якій зібрана інформація про документ, публікуються новини та в живому часі вносяться зміни про реалізацію рішень, що напрацьовані у Карті.

А вести моніторинг читачі зможуть завдяки трьом рубрикам: “треба зробити” (рішення, які очікують на втілення), “у процесі” (виконання триває) та “здійснено”. Такі колонки сформовані для кожного з 8 розділів карти, тож учасники можуть окремо відстежувати реалізацію, до прикладу, рішень у темі безпеки активістів та ОГС або державної підтримки громадського сектору.

Задля того, щоб внести доповнення та зміни у Дошку, потрібно написати листа координаторам Дошки Валерії та Артему (контактна інформація міститься у картці Дошки: https://bit.ly/2GWch86) або звернутися на Facebook-сторінку Карти правових реформ.

Зазначимо, що інструмент представили під час вебінару. Спікерами онлайн-заходу були менеджерка проєктів ЦЕДЕМ Валерія Дідик та експерт ЦЕДЕМ Артем Коновалов.

Також вони нагадали про інфографіку Карти, та привідкрили завісу про Коаліцію за правові реформи для ОГС, що діятиме у рамках імплементації Карти правових реформ.

Відеозапис події дивіться за посиланням.

Подія відбулася в рамках проєкту “Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України”, який реалізується консорціумом організацій Ісар Єднання, Українським незалежним центром політичних досліджень та Центром демократії та верховенства права завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку.