Конкурс на пошук підрядника (консультанта/ки) з розробки контенту інструменту самооцінки ризиків безпеки для організацій громадянського суспільства

January 26, 2022

Центр демократії та верховенства права оголошує конкурс на підрядника (консультанта\ку) для розробки контенту Інструменту самооцінки ризиків безпеки для громадських та благодійних організацій та громадських активістів та активісток у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», що реалізується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (АМР США).

Інструмент самооцінки безпеки (далі – Інструмент)  дозволить цільовим аудиторіям оцінити їхні ризики, пов’язані з фізичною, юридичною та цифровою безпекою та отримати короткі методичні рекомендації з покращення стану безпеки. Очікується, що Інструмент буде розроблено у вигляді поблокового опитувальника з варіантами відповідей, кількість та зміст яких визначатиме умовні жовтий, зелений чи червоний рівні небезпек. 

Інструмент має на меті сприяти зміцненню спроможності та стійкості громадських активістів, чия діяльність пов’язана з ризиками та загрозами. 

Очікуваний обсяг послуг

  1. Розробка  поблокового опитувальника з варіантами відповідей, кількість та зміст яких визначатиме умовні зелений, жовтий чи червоний рівні небезпек для громадських та благодійних організацій чи активістів. За аналогією до світлофора зелений  – означатиме найвищий рівень безпеки, жовтий – середній рівень, та червоний – найбільшу небезпеку для організацій громадянського суспільства. 

До кожного з рівнів небезпек має бути визначений перелік рекомендацій, корисних контактів чи сформованих алгоритмів дій для активістів та правозахисників та громадських і благодійних організацій.  

Очікується, що Інструмент істотно підвищить обізнаність та самосвідомість активістів для ефективної протидії наявним загрозам, а згодом і сприятиме розробці планів безпеки для громадських та благодійних організацій.

Очікуваний формат – текст українською мовою (word-формат), який міститиме питання та відповіді (роз’яснення, посилання та ін). Очікуваний об’єм опитувальника – орієнтовно  25 запитань з варіантами відповідей.

Даний етап може включати декілька етапів правок та уточнень від Замовника.

  1. Підтримка комунікації та можлива співпраця (3 одногодинні консультації) з технічними розробниками Інструменту самооцінки ризиків безпеки для громадських та благодійних організацій та громадських активістів.  
  2. Підготовка звіту (до 1,5 стор.) у текстовому форматі українською мовою (word-формат) за результатами наданих послуг 

Очікуваний період надання послуг (створення продукту): березень-квітень 2022 р.

Вимоги до підрядника (консультанта/ки), який/яка надаватиме послуги:

  • Не менше 3 років досвіду співпраці з правозахисними громадськими організаціями;
  • Досвід у створенні подібних опитувальників чи анкет для громадських активістів;
  • Наявність експертизи у сфері захисту прав людини та безпеки активістів та активісток.

Перелік документів для участі у конкурсі:

  • Резюме;
  • Цінова пропозиція надання послуг з попереднім планом виконання (сформувати план етапів – вказати назву етапу, необхідну кількість годин, вартість за годину); з урахуванням усіх податків та зборів. Просимо також вказати, скільки днів, знадобиться на реалізацію цього плану.
  • Перелік осіб (організацій), які можуть надати рекомендацію, щодо запитуваних в цьому конкурсі послуг, та їхні контакти (не менше 2-х);
  • Реєстраційні документи (витяг/виписка з ЄДРПОУ, витяг з податкової).

Чекаємо на пакет документів на електронну адресу cv@cedem.org.ua до 25 лютого 2022 (включно) з темою листа «Пропозиція: підрядник (консультант\ка) для розробки контенту Інструменту самооцінки ризиків безпеки для ОГС

У разі виникнення додаткових запитань звертайтесь до Олександри Мельник, менеджерки проєктів ЦЕДЕМ за поштою o.melnyk@cedem.org.ua  або за телефоном 0987211723.

Довідково

Центр демократії та верховенства права – аналітично-адвокаційний центр, що працює в громадському секторі України з 2005 року, спрямовуючи свої зусилля на розвиток незалежних медіа, підтримку громадських платформ і рухів, а також побудову правової держави в Україні. Місія – сприяти розвитку суспільства активних та відповідальних громадян.

ЦЕДЕМ є засновником та активним учасником таких важливих ініціатив як Реанімаційний Пакет Реформ, кампанія ЧЕСНО. Фільтруй суд!, Незалежна медійна рада, Кампанія «За безпечні дороги», Міжнародна літня школа медійного права та інші. 

Більше про роботу Центру у річних звітах: https://cedem.org.ua/annual_reports/