В Україні стартує Конкурс “Громадянське суспільство та влада – кращі практики співпраці”

November 26, 2020

До участі у конкурсі історії успіху запрошуються представники громадського сектору та органів виконавчої влади. 

26 листопада 2020 року Міністерство культури та інформаційної політики України (МКІП) спільно з проєктом “Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України” розпочинає інформаційну кампанію “Громадянське суспільство та влада кращі практики співпраці”.

Мета інформаційної кампанії – показати успішну співпрацю громадського сектору та органів виконавчої влади, їхні результативні практики комунікації та спільної роботи заради розвитку суспільства свідомих та відповідальних громадян. 

У рамках кампанії оголошено Конкурс історій про кращі спільні проєкти (практики співпраці) організацій громадянського суспільства (ОГС) та органів виконавчої влади (ОВВ).

Взяти участь у конкурсі запрошуються представники як ОГС, так і ОВВ, якщо у їхньому арсеналі є будь-який вид спільного проєкту (практики співпраці), результатом якого стали позитивні зміни в суспільстві. 

Для участі у конкурсі з 26 листопада до 14 грудня включно потрібно заповнити коротку форму за посиланням: https://bit.ly/2UUig0y.  Критерієм відбору кращих  проєктів (практик співпраці) є передусім успішне вирішення актуальних суспільних проблем. Креативність та нестандартний підхід  у їх вирішенні буде перевагою.

Протягом 15-20 грудня команда організаторів визначить кращі історії про спільні проєкти (практики співпраці), які будуть висвітлені у спеціальному буклеті, який буде розміщено на інформаційних ресурсах партнерів кампанії. Кількість історій-переможців буде визначена в залежності від кількості поданих історії. 

Учасники цих історій матимуть інформаційну підтримку, отримають впізнаваність, покращення свого іміджу і зможуть передати свій досвід  іншим організаціям. 

Команда організаторів формуватиме дописи/статті/колонки про успішні практики, що були подані, та публікуватиме їх на інформаційних ресурсах організаторів, чим популяризуватиме усі подані проєкти (практики співпраці) ОГС та ОВВ. Найкращі історії будуть додатково висвітлені в ЗМІ та отримають заохочувальні подарунки.

17 грудня 2020 року в межах IX Форуму розвитку громадянського суспільства, до проведення якого долучаються провідні донорські інституції, органи державної влади, медіа та бізнесу, планується публічне обговорення за участі активних учасників історій про важливість комунікації між громадським сектором та ОВВ та їхній вплив на ефективність виконання публічних функцій держави.

Якщо ви є активним представником громадського сектору або органів виконавчої влади, сміливо подавайте історію про вашу співпрацю! Популяризуймо спільну роботу задля розвитку громадянського суспільства та вирішення суспільно-значущих проблем в Україні! 

Якщо у вас виникли додаткові запитання, прохання звертатися до Валерії Дідик, менеджерки проєктів ЦЕДЕМ, v.didyk@cedem.org.ua.

Довідково 

Проєкт “Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України” реалізується ІСАР Єднання у партнерстві з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ), завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку. Мета проєкту – покращити середовище діяльності громадянського суспільства та зміцнити інституційні спроможності ОГС для підвищення самозарадності громадського сектору.