ЦЕДЕМ та УНЦПД презентує Концепцію створення Карти правових реформ для громадянського суспільства

April 27, 2020

Центр демократії та верховенства права спільно з Українським незалежним центром політичних досліджень підготували Концепцію створення Карти правових реформ для громадянського суспільства в Україні, в рамках проєкту «Ініціативна секторальної підтримки громадянського суспільства України»

Даний документ описує мету, цілі створення Карти, її структуру, методологію та графік створення.

Карта правових реформ для громадянського суспільства є аналітичним, візійним та полісі-документом, який містить бачення громадянського сектору щодо пріоритетів реформування та покращення правового середовища для організацій громадянського суспільства України. Ці напрацювання покликані стати основою для формування Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2021-2026.

Створення Карти правових реформ для громадянського суспільства допоможе систематизувати наявні проблеми і визначити чіткі заходи вирішення цих проблем. Для створення сприятливого правового середовища необхідна скоординована робота Уряду, Парламенту, органів місцевого самоврядування. Виконання цієї Карти має об’єднати зусилля громадянського суспільства і органів влади для забезпечення розробки, прийняття та реалізації всіх необхідних законопроектів.

Ознайомитися з повним текстом Концепції створення Карти правових реформ для громадянського суспільства в Україні за посиланням (українська версія) та англійська версія за цим посиланням.

Щоб приєднатися до обговорення чи слідкувати за перебігом усіх засідань, підписуйтеся на сторінку Карти правових реформ: https://www.facebook.com/legalreformscso/.

На сторінці ми публікуємо інформацію щодо засідань і як долучитися до них. Наша мета – залучити якомога ширше коло учасників до розробки Карти правових реформ для громадянського суспільства.

Ця Концепція стала можливою завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (АМР США) в межах проєкту «Ініціативна секторальної підтримки громадянського суспільства України». Центр демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) та Український незалежний центр політичних досліджень (УНЦПД) несе повну відповідальність за зміст, який може не відображати поглядів АМР США або Уряду Сполучених Штатів Америки.