Менторська програма 3.0 офіційно стартувала

February 23, 2022

12 організацій з різних куточків України перейматимуть досвід у менторів для розвитку спроможностей у сфері адвокації, інклюзивного розвитку, гендеру та фінансової сталості.

23 лютого відбувся офіційний старт Менторської програми 3.0 для підсилення адвокаційних та інших спроможностей організацій громадянського суспільства. 

Володимир Шейгус, виконавчий директор Ісар Єднання, звернув увагу учасників та учасниць Програми на те, що важливо збагатити один одного знаннями, практикою, досвідом: «Є організації, які зацікавлені передавати знання, і якщо ми не будемо брати від них більше, ніж чуємо, – ми просто втратимо цю можливість.»

Олеся Холопік, директорка Центру демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ), розповіла, що Менторська програма починалася з втілення однієї мрії, але зараз її продовжують створювати ментори й менті:

«Менторська програма – це про мережу, про спільноту, про підтримку, про нових друзів і про роботу. Це про можливість навчатися й навчати, про інструменти й можливості. Проте як Програма втілиться і які будуть в неї результати – робота кожного та кожної.»

До Менторської програми 3.0 увійшли такі 12 пар «менті-ментор»:

  • ГО Мости над Дніпром – ZMINA. Центр прав людини, Альона Луньова;
  • Асоціація громадських радників України – ГС Коаліція РПР, Денис Давиденко;
  • ГО Молодіжна демократична асоціація «ЙОДА» – БФ Таблеточки, В’ячеслав Биков;
  • ГО Потрійна нитка – ГО Вінницька міська організація соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді Паросток, Ірина Саранча;
  • ГС ЗАПОРІЗЬКА РАДА РЕФОРМ – ГО Територія успіху, Інга Дуднік;
  • ГО Здійсненна Мрія – ГО Точка доступу, Анастасія Прокопенко;
  • БО Фонд Боярської громади – ГО Укрпростір, Наталія Селюкова;
  • ГО Молода ЕНЕРГІЯ – ГО Товариство «Український народний дім в Чернівцях», Дмитро Міцевич;
  • ГО «Агенція регіонального розвитку Жмеринського регіону» – БО Світло надії, Марія Бондаренко та Віктор Шилов;
  • ГО Майбутнє Коропщини – ФРГО Західноукраїнський ресурсний центр, Уляна Волошинівська;
  • ГО Дамо дітям рухатись – ГО Інститут соціокультурного менеджменту, Анна Орловська;
  • ГО Долучайся і змінюй – ГО Юридична сотня, Марія Звягінцева.

«Наступні пів року ми будемо разом», – зазначила Олена Матвійчук, координаторка Менторської програми.

За її словами, попереду в менті два навчальні модулі, обмін найкращими практиками, розробка конкретних адвокаційних кампаній та інших необхідних документів, планів за підтримки менторів і покращення навичок у процесі їх реалізації .

Слідкуйте за новинами та історіями з Менторської програми за хештегом #МенторськаПрограма3_0

Менторська програма 3.0 впроваджується в межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку.