Перший модуль Менторської програми ЦЕДЕМ

May 6, 2020

З 23 квітня по 2 травня 2020 року відбувся перший модуль Менторської програми для підсилення адвокаційних спроможностей організацій громадянського суспільства з різних куточків України. 

Протягом тижня 15 організацій-менті проходили онлайн-навчання, лекторами якого стали досвідчених експерти громадянського суспільства. 

Перший блок навчання був присвячений таким проблемам, як: 

  • адвокація і цикл змін;
  • цілі та завдання адвокації;
  • інструменти для роботи з потребами та проблемами; 
  • аналіз політичного ландшафту.

Спікерами цієї частини навчання стали Тарас Шевченко, директор Центру демократії та верховенства права та Юлія Солоха, експертка з адвокації. 

Другий блок навчання організацій-менті стосувався вивчення та формування проблем, які учасники програми хотіли б вирішити у майбутньому. Своїм досвідом поділилися Олена Матвійчук, координаторка менторської програми та експертка з розвитку громад, організаційний коуч й Катерина Єрошенко координаторка проєктів Української фундації правової допомоги.

Учасники навчальної програми наразі займатимуться вивченням обраної ними проблеми, яку вони хочуть вирішити, а також розпочнуть активну співпрацю зі своїми менторами. Вже зовсім скоро на них очікує ще один навчальний модуль та розробка адвокаційної кампанії. 

Менторська програма реалізовується Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) у рамках проєкту “Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України”, який втілюється спільно у Консорціумі з ІСАР Єднання та Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (АМР США).