ЦЕДЕМ провів Менторський табір для громадських активістів

July 20, 2021

50 учасників з близько 30 громадських організацій, що працюють у різних регіонах України, пройшли триденне навчання у Літньому таборі Менторської програми.

Упродовж 15-17 липня менті та ментори проходили тематичні воркшопи (про профілактику вигорання), майстер-класи (про участь громадських організацій у публічних закупівлях та зовнішню комунікацію), лекції (про розвиток організаційних спроможностей) та багато іншого. А ще проводили кінопоказ та безліч неформальних активностей, завдяки яким кожен отримав різні інсайти.

Центр демократії спільно з ІСАР Єднання та Українським незалежним центром політичних досліджень провів вже два набори Менторської програми для організацій громадянського суспільства (ОВС). У цій програмі сталі ОГС є наставниками (менторами) для відібраних організацій громадянського суспільства (менті) та допомагають розвивати й посилювати їхні адвокаційні спроможності. 

Тож Літній табір став наступним кроком, покликаним об’єднати менті та менторів двох Менторських програм. Вони отримали нагоду розробити спільні плани, обмінялись досвідом та підвищили рівень знань щодо організаційного розвитку та інклюзії. 

“Класні, щирі, вмотивовані, незламні та з вірою в серці. Ось так я можу описати усіх учасників та учасниць. Ми вирішили об’єднати випускників  2020 року та учасників 2021-го, аби вони мали змогу познайомитись між собою, поділитись результатами своїх адвокаційних кампаній та, звісно, підвищити рівень знань щодо організаційного розвитку. Щиро вдячна всім, хто долучився до організації та участі у цій події ви неймовірні”, наголосила Олеся Холопік, директорка ЦЕДЕМ.

Альона Матвійчук, координаторка обох Менторських програм, розповіла про власні враження від Табору: “Одна з цінностей Менторської програми допомагати учасникам вибудовувати здорові відносини в громадському секторі і бути успішними. Ми намагались створити програму Табору у балансі “знати/любити” і у цьому нам допомогли наші ментори: Ксенія Дітчук, Богдан Лепявко, Людмила Янкіна, Денис Баранець та Дмитро Сакалюк. А також запрошені спікери: Маріанна Онуфрик і організаційні коучі Вікторія Мришук, Ірина Моржова та Ольга Лондон”.

Учасники Літнього табору відзначають отриманий досвід та можливість наживо поспілкуватися з однодумцями.

Наталя Пастушенко, випускниця Менторської програми 1.0, поділилась своїми емоціями від участі у заході: “Табір подарував мені натхнення рухатися далі. Це безцінний досвід, який подарував цікаві знайомства та можливість перезавантаження”.

Оксана Мусієнко, менторка Менторської програми 2.0 зазначила: “Ми всі раді можливості живого спілкування, обійнятися і похвалитися зробленим кожним у своїй адвокаційній кампанії в рамках Менторської програми 2.0”.

Тож учасники отримали натхнення та мотивацію для творення великих змін.

Ця подія організована в межах проєкту “Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства”, який реалізується IСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку.