Мінцифри оприлюднило рекомендації по оприлюдненню відкритих даних

January 28, 2020

Міністерство цифрової трансформації України розробило рекомендації для органів місцевого самоврядування щодо оприлюднення інформації у формі відкритих даних.

 Ці рекомендації розміщені на Єдиному державному вебпорталі відкритих даних data.gov.ua і стосуються 64-х наборів відкритих даних із розділу «Органи місцевого самоврядування» Переліку, затвердженого постановою КМУ № 835 від 21.10.2015 р. Нагадаємо, що ці набори даних місцеві ради та їх виконавчі органи мають обов’язково оприлюднювати згідно з вимогами ст. 10-1 Закону України «Про доступ до публічної інформації».

 Для кожного набору рекомендації включають 4 розділи: «Коротка довідка», «Огляд нормативно-правової бази», «Підготовка даних та структура набору», «Оформлення паспортів наборів та ресурсів» та наведено структуру таблиць для кращого розуміння заповнення відповідних граф в системі.

 Рекомендації розроблені ГО «Агенція журналістики даних» у партнерстві з проєктом USAID / UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах» та Міністерством цифрової трансформації України.

Джерела: https://data.gov.ua/pages/835-rec-index

https://thedigital.gov.ua/news/finalnu-versiyu-rekomendatsiy-dlya-naboriv-vidkritikh-danikh-oms