НМР виповнилося 7 років!

December 15, 2022

15 грудня 2015 року п’ять провідних медійних громадських організацій: «Інститут Медіа Права” (з квітня 2016 року – “Центр демократії та верховенства права”), “Інститут Масової Інформації”, “Інтерньюз-Україна”, “Телекритика” (з квітня 2016 р – ГО “Детектор Медіа”) та “Фундація “Суспільність”, підписали Меморандум про заснування Незалежної медійної ради.

Незалежна медійна рада – це громадський консультативний та експертний орган, який покликаний просувати високі професійні стандарти журналістики та саморегулювання в українському медіа секторі шляхом надання фахових висновків, коментарів та рекомендацій, що базуються на міжнародних стандартах, національному законодавстві та етичних стандартах професійної журналістики.

НМР розглядає спірні ситуації щодо недотримання медійного законодавства, міжнародних стандартів висвітлення інформації у медіа, а також порушень норм журналістської етики. Окрім експертних висновків щодо вирішення суперечливих ситуацій, Незалежна медійна рада надає рекомендації органам влади та іншим зацікавленим особам задля вдосконалення ними регулювання у медійній сфері.

До складу НМР входять 15 членів, серед яких – провідні українські журналісти та медійні юристи.

Детальніше про НМР можна дізнатися на сайті за посиланням https://mediarada.org.ua/

Звернутися до НМР по висновок / рекомендацію можна через форму на сайті https://mediarada.org.ua/#top або за електронною адресою mediacouncil.ukraine@gmail.com.