Чому ОГС та центральним органам виконавчої влади важливо співпрацювати

June 2, 2022

Зараз, в умовах військової агресії Російської Федерації проти України, волонтерська допомога населенню та Збройним силам України є неоціненною. 

Разом з партнерами по Консорціуму, який реалізує Ініціативу секторальної підтримки громадянського суспільства України, Центр демократії та верховенства права мав нагоду плідно попрацювати з Міністерством соціальної політики та Міністерством молоді та спорту над підготовкою законопроєкту 7363, який вже зареєстрували у Верховній Раді 21 травня 2022 року. Пишаємося цією співпрацею!

Детальніше про співпрацю читайте за посиланням.

Утім, роботи з напрацюванням механізмів підтримки та сприяння розвитку волонтерства ще достатньо. Тому, важливо й надалі продовжувати співпрацю, зокрема, з Міністерством соціальної політики, аби покращити законодавство у сфері волонтерської діяльності, захистити права волонтерів, долучатися до формування адженди сприяння волонтерам.

Нагадаємо, що результатом спільної роботи ОГС, Мінісоцу, Мінмолоді та Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів ВРУ стали законопроєкти 7363 та 7364, які наразі готуються до другого читання.