Парубій анонсував розгляд найближчим часом у Раді законопроектів про безпеку на дорогах

September 12, 2018

11 вересня на форумі Реанімаційного Пакету Реформ “Повна мобілізація: спільний план дій” Голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявив, що законопроекти щодо підвищення безпеки на дорогах мають бути винесені на голосування у сесійну залу вже у вересні.

Про це він сказав, відповідаючи на питання директора Центру демократії та верховенства права, ініціатора кампанії “За безпечні дороги” Тараса Шевченка щодо конкретних кроків з прийняття законів щодо ременів безпеки, контролю за швидкістю та запровадження автофіксації порушень.

Можу сказати, що одним з найближчих блоків, який має стояти на розгляді, це блок питань правоохоронної діяльності і в цьому блоці будуть два закони, що стосуються безпеки на дорогах: і збільшення штрафів, і встановлення необхідної апаратури для фіксації швидкостей.  Обидва ці закони вже пройшли комітети і я думаю, що якщо є достатня готовність, навіть цього вівторка ми зможемо вийти на порядок денний і приймати вже їх. Один, якщо я не помиляюся, за основу, а один вже можна буде приймати в цілому,” – підкреслив Андрій Парубій.

Також, Голова Парламенту наголосив: “Тому, невідкладно, я можу вам пообіцяти, що ці питання будуть або уже цього, або наступного пленарного тижня на порядку денному і, думаю, знайдуть підтримку в залі. ”

Нагадаємо, 10 вересня учасники Кампанії “За безпечні дороги”, закликали Парламент терміново розглянути та підтримати законопроекти по підвищенню безпеки дорожнього руху в Україні. Адже щодоби на дорогах України гине щонайменше 10 осіб. Аби підвищити рівень безпеки на дорогах, громадськість закликала  Верховну Раду невідкладно включити до порядку денного та ухвалити:

  • Проект Закону України Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху №7286;
  • Проект Закону України Про внесення змін до статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо зниження смертності та травматизму на дорогах України шляхом збільшення рівня користування ременями безпеки та мотошоломами) №8492.

Форум “Повна мобілізація: спільний план дій”  був організований найбільшою коаліцією громадських організацій України Реанімаційним Пакетом Реформ у партнерстві з Центром демократії та верховенства права за фінансової підтримки Швеції. З коротким репортажем з Форуму можна ознаймитися тут: https://cedem.org.ua/news/povna-mobilizatsiya-spilnyj-plan-dij-uryadu-gromadskosti-ta-biznesu/