Корисні поради з безпечного та відповідального водіння

September 5, 2022

Кожного дня ми сідаємо за кермо машини. Щоб дістатися до роботи й додому, відвезти рідних до безпечного місця, їдемо до супермаркету на закупи, підвозимо друзів, допомагаємо перевозити важкі речі знайомим, волонтеримо. 

В цей час ми завжди повинні пам‘ятати, що водіння має бути безпечним та відповідальним. Водій-початківець або водій із досвідом, для дороги цей факт не має значення. Бо кожен має відповідально поводитися на дорозі та дотримуватися правил. 

Саме тому ми підготували для вас кілька основних порад, які точно стануть у нагоді водію-початківцю, а для досвідченого водія вони будуть гарним нагадуванням про безпечні складові водіння. 

Дистанція є запорукою безпечного та відповідального водіння. Обов‘язково вивчіть методики обчислення оптимальної дистанції між вами та іншими автомобілями. Найпростіший спосіб визначення оптимальної дистанції – швидкість поділити на три.

Пристібайтесь в авто та просіть це зробити ваших пасажирів. Пристебнутий ремінь – найефективніший спосіб зберегти життя в аварії. Таким чином ви турбуєтесь про себе й своїх близьких, що є дуже відповідальним вчинком.  

Будьте уважними, не відволікайтесь на сторонні справи, коли ви за кермом. Навіть секундне відволікання на те, щоб натиснути кнопку дзвінка телефона, може призвести до незворотних  наслідків. 

Не влаштовуйте гонки на дорогах. Якщо вас обганяє інший автомобіль, який їде з більшою швидкістю, не намагайтесь з ним змагатися, краще його пропустіть. Таке рішення буде більш виваженим та безпечним.

Зважайте на погодні умови та інші зовнішні фактори. В дощ, туман та темну годину доби намагайтесь обрати оптимальну швидкість, навіть якщо дозволеною є більша. Таким чином ви убезпечите себе та інших учасників дорожнього руху від небажаних наслідків. 

Завжди оцінюйте свій фізичний та морально-психологічний стан перед поїздкою. Саме від них будуть залежати швидкість прийняття рішень та швидкість вашої реакції на ті чи інші події. 

А які лайфхаки безпечного та відповідального водіння використовуєте ви? Залишайте поради у коментарях

#Українці_відповідальні_громадяни #100відповідальнихвчинків #Ukrainians_responsible_citizens #100repsonsibleactions