ЦЕДЕМ запускає другий етап «Дослідження правових потреб малого та середнього бізнесу»

June 2, 2020

У рамках проєкту «Дослідження правових потреб малого та середнього бізнесу» розпочинається масштабне опитування малого і середнього бізнесу (далі – МСБ) щодо їхніх правових потреб. Планується дізнатися думку не менше 800 підприємств по всій Україні.

Зазначений проєкт здійснює Центр демократії та верховенства права у партнерстві з Гаазьким інститутом інновацій у праві (HiiL), у рамках Проєкту ЄС «Право-Justice», за фінансової підтримки Європейського Союзу. Опитування проводитиме дослідницька агенція Info Sapiens.

Станом на сьогодні вже завершився перший етап, у рамках якого було проведено 24 інтерв’ю з представниками МСБ у різних сферах: сільське господарство, виробництво та надання послуг. На основі цих інтерв’ю була розроблена анкета для проведення вказаного масштабного опитування.

Мета проєкту визначити правові потреби МСБ  і розробити рекомендації щодо зменшення правових перешкод для розвитку МСБ. Враховуючи, що кількість малих і середніх підприємств в Україні становить 99,9% усіх підприємств, і саме вони забезпечують роботою 73,5% усіх працівників та виробляють 61,8% обсягу реалізованої продукції, результати такого дослідження важливі не тільки для підприємців, а й для кожного громадянина. 

Запрошуємо керівників, головних бухгалтерів та юристів малих і середніх підприємств взяти участь в опитуванні! Бажаючі взяти участь в опитуванні можуть залишити свої контакти у приватні повідомленнях на фейсбук-сторінці дослідницької агенції Info Sapiens