Пристебнись, інакше буде пізно! – ЦЕДЕМ запустив зовнішню рекламу про автомобільні ремені безпеки

January 15, 2019

На початку року стартувала кампанія зовнішньої соціальної реклами, спрямованої на підвищення рівня користування ременями безпеки. Рекламу ініціював Центр демократії та верховенства права в рамках Кампанії “За безпечні дороги”.

У Києві та низці обласних центрів України, зокрема Львові, Харкові, Дніпрі, Житомирі, Сумах та Кропивницькому з’явились білборди із зображенням людини у труні, яка там опинилася, бо не скористалася ременем безпеки. Креативне рішення соціальної реклами розробило агентство Provid / DDB.

Основний меседж, який несуть білборди до водіїв та пасажирів, простий: “Пристебнись, інакше буде пізно!”. Автори ідеї наголошують, що пристібання ременя займає всього декілька секунд і може бути різницею між життям і смертю.

Щодня на дорогах України гине не менше 10 осіб, а за рік кількість жертв перевищує 3,5 тисяч. Пристебнуті ремені безпеки знижують ризик загибелі в аварії на 50%. За дослідженням, проведеним у восени 2018 року ГО “Vision Zero” та Центром демократії та верховенства права в рамках Кампанії “За безпечні дороги” лише 23% водіїв у містах України користуються ременями безпеки.

Білборди із закликом пристібатись в авто будуть розміщені протягом місяця, після чого ініціатори Кампанії “За безпечні дороги” анонсують продовження соціальної реклами.