“Реформи для ОГС за кавою”: фінішував ще один сезон лекцій про завдання та перемоги громадянського суспільства

May 28, 2021

8 серій і 300 хвилин інтерв’ю з лідерами думок та агентами змін, які щодня роблять щось важливе та позитивне в усіх куточках України, – таким був вже третій сезон проєкту “Про реформи для ОГС за кавою”.

У рамках цього проєкту ми записували інтерв’ю зі спікерами – представниками громадського сектору, медіа та освітньої сфери – які розповідали про змісти, перемоги та успіхи громадянського суспільства. Мета таких лекцій – надихнути громадських активістів та показати їм приклади успішних змін. Ці відео переглянули 3733 глядачів.

Записи усіх інтерв’ю ви можете переглянути на сторінці Карти правових реформ для громадянського суспільства. Лекції спікерів були присвячені різній тематиці: від мотивації до контролю місцевого бюджету.

Тетяна Печончик, голова ZMINA. Центр прав людини: “Кожна влада має спокусу обмежувати свободу, чинити неправильні речі рівно тією мірою, якою їй дозволяє суспільство. Саме тому ми маємо зосередитися на інституційних запобіжниках, аби навіть говорити про негативне законодавство було дуже токсично”. (Дивіться інтерв’ю за посиланням)

Ірина Чулівська, голова Лабораторії цифрової безпеки: “Нема причин боятися змін, вони незворотні. Якщо ми опираємося змінам, то нічого хорошого собі не робимо. За змінами треба йти, вливатися в них і бути їхньою частиною”. (Дивіться інтерв’ю за посиланням)

Альона Береза, співголова Ради Реформ Хмельниччини: “Якщо важко щось робити, то на горизонті з’являються люди, які не дають тобі випасти з процесу, нагадують, що ще ми маємо зробити. Перезавантажуйтеся, робіть вдих-видих…”. (Дивіться інтерв’ю за посиланням)

Володимир Носков, журналіст Українського радіо: “Мене підтримують і окрилюють люди, які мають всередині стержень, які борються та мають мотивацію”. (Дивіться інтерв’ю за посиланням)

Анастасія Боброва, аналітикиня CЕDOS: “Раджу службовцям прочитати наше дослідження про житлову політику, а активістам про дозвілля і культурні потреби міської молоді в Україні”. (Дивіться інтерв’ю за посиланням)

Оксана Нестеренко, виконавча директорка Міждисциплінарного науково-освітнього центру протидії корупції НаУКМА: “Для того, щоб ваше місто стало відкритішим, ходіть на сесії, робіть інформаційні запити, контролюйте місцевий бюджет і оскаржуйте публічні закупівлі, якщо бачите, що щось не так”. (Дивіться інтерв’ю за посиланням)

Андрій Ткачов, старший лейтенант Національної поліції, викладач Академії патрульної поліції: “Треба займатися внутрішньою згуртованістю, що менше колабораціоністів, то більше шансів, що жодний ворог нічого не зможе зробити ані з Кримом, ані з Донбасом, ані з Україною в цілому. Народ має бути єдиним”. (Дивіться інтерв’ю за посиланням)

Альона Романюк, головна редакторка “По той бік новин”: “Треба навчитися говорити істину простою мовою, бо саме простою мовою говорять джерела фейків і пропаганди. Вже потім розтлумачуйте, але для початку якомога простіше говоріть із людьми”. (Дивіться інтерв’ю за посиланням)

Захід “Про реформи для ОГС за кавою” проводиться у межах проєкту “Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства”, який реалізується IСАР Єднання у Консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку.