Де покращити навички самооборони: перелік організація

August 23, 2023

Питання самооборони та захисту себе й інших у загрозливих ситуаціях ніколи не втрачає своєї важливості, а з початком повномасштабної війни стало ще актуальнішим, оскільки ризики та загрози дедалі більше диверсифікувалися. Хочемо поділитися інформацією про організації, які навчають самообороні та екстреній допомозі.

Українська Жіноча Варта — всеукраїнська жіноча організація, яка з 2014 року проводить навчання з домедичної, стрілецької, загальновійськової, психологічної підготовки та самооборони для жінок.

Федерація Крав-мага України / Krav Maga Ukraine — організація вже 16 років проводить семінари з жіночої самооборони: заняття відвідали тисячі жінок. Під час повномасштабної війни федерація змінила формат, адже зробила акцент на індивідуальний підхід, системність подачі матеріалу та консультації з конкретних запитань.

Центр виживання та спеціальної підготовки SEAL — центр виживання та спеціальної підготовки, який поєднує багато різних напрямків навчання від мінної безпеки до курсів самооборони.

Матеріал створено ЦЕДЕМ у межах проєкту “Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України”, що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку USAID Ukraine – USAID Україна.