ЦЕДЕМ у складі Консорціуму продовжує розробку Карти правових реформ для громадянського суспільства онлайн

April 27, 2020

Центр демократії та верховенства права разом із партнерами по Концорціуму з УНЦПД та ІСАР Єднання, успішно адаптувався до онлайн-формату роботи. На минулому тижні команда проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України» провела онлайн-засідання двох робочих груп, які долучилися до створення Карти правових реформ для громадянського суспільства. Модерувала засідання Робочих груп менеджерка проєктів ЦЕДЕМ Валерія Дідик.

22 квітня учасники Робочої групи “Залучення ОГС до надання соціальних послуг та соціальне підприємництво” опрацювали коментарі та правки до Проєкту першого засідання, модерувала зустріч експертка УНЦПД Оксана Мізік. Серед проблемних питань зустрічі учасники наголосили на формальності моніторингу та оцінки якості надання соціальних послуг; неврегульованості питання тарифів на соціальні послуги та неможливість органами місцевого самоврядування фактичного здійснення закупівель соціальних послуг через відсутність правових інструментів.

Робоча група “Безпека активістів та ОГС” працювала 24 квітня під модеруванням Олександра Дмітрієва, керівника проєктів Центру прав людини ZMINA. Учасники онлайн-засідання наголосили на використанні можливостей співпраці з правоохоронними органами для покращення інституційної пам’яті органів. Також, розглядали правові інструменти для напрацювання проблем у Проєкті розділу Карти правових реформ для громадянського суспільства. Модератор сприяв учасникам дискусії вийти на можливі правові шляхи вирішення проблем, напрацьованих під час першого засідання. Скласти основу документу допомогла юристка ЦЕДЕМ Діана Наливанна.

Учасниками робочих груп стали представники Секретаріату КМУ, а також організацій: Центр громадянських свобод, Жіночий Антикорупційний Рух, Україна без тортур, ІСАР Єднання, Восток SOS, Центр прав людини ZMINA, Харківська правозахисна група, Українська Гельсінська спілка з прав людини, Асоціація УМДПЛ, Мережа правового розвитку, Інститут розвитку міст, Peace Corps Ukraine, ПРООН в Україні, Рада волонтерів при Міністерстві оборони України, Пласт український скаутинг, Future Development Agency, Українська соціальна академія, СОС Дитячі Містечка Україна, Chasopys, SILAB Ukraine, Карітас України, Центр розвитку громад, БО “100% ЖИТТЯ ЧЕРКАСИ”, ВБО «Даун Синдром», Український форум благодійників, PRAVOKATOR правовий клуб, Український форум благодійників, ГО “Соціальна синергія”, Всеукраїнський громадський дитячий рух “Школа безпеки”, ГО “Агенція розвитку “Урбаністичне місто”, Джерело надії, Благодійна організація “Від серця до серця”, ГО “Батьківська Спільнота”, Центр інформаційних досліджень та ресурсних послуг “Меридіан”, Інститут сталого розвитку та миру, БФ Злагода, та інших.

Щоб приєднатися до обговорення чи слідкувати за перебігом усіх засідань, підписуйтеся на сторінку Карти правових реформ: https://www.facebook.com/legalreformscso/.

На сторінці ми публікуємо інформацію щодо засідань і як долучитися до них. Наша мета – залучити якомога ширше коло учасників до розробки Карти правових реформ для громадянського суспільства.

Розробка Карти правових реформ для громадянського суспільства здійснюється в рамках проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», який реалізується Консорціумом у складі ІСАР Єднання, Українським незалежним центр політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ), завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (АМР США).