Що значить бути ментором чи менторкою?

August 22, 2022

Спільнота менторів ОГС цими днями розмірковувала про те, у чому ж фішка менторингу для громадських організацій в Україні, як можна допомогти менті збільшити вплив на їхні громади, в чому нюанси формування персонального експертного бренду та як комунікувати назовні власні здобутки.

Протягом трьох Менторських програм, що впроваджуються в межах проєкту “Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України”, що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права, до процесу менторства долучилися загалом 35 менторів та 42 організацій-менті.

“У кожного це свій особливий шлях, особливі виклики. Кожен шлях менторства – це життя. Життя двох організацій, які домовилися йти разом”, – розповідає Олена Матвійчук, координаторка Менторської програми.

Ментори та менторки, які взяли участь у зустрічі спільноти 18-20 серпня, також напрацювали власне бачення подальшого розвитку менторства як інструменту, що допомагає зростати українським ОГС.

Читайте також про те, як ментори та менті узгоджують зони відповідальності.

Менторська програма 3.0 впроваджується в межах проєкту “Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України” що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку.