Користуємося соцмережами відповідально: ЦЕДЕМ провів онлайн-воркшоп

February 23, 2022

Продовжуємо серію воркшопів у межах проєкту “100 ВЧИНКІВ ВІДПОВІДАЛЬНИХ ГРОМАДЯН”

Як безпечно користуватися соціальними медіа, поширювати лише достовірну інформацію та формувати екологічний медійний простір – наразі це критично важливі теми для українців. Саме тому, 22 лютого відбувся онлайн-воркшоп на тему “Соціальні мережі: сучасні виклики”. Лекторкою воркшопу стала Тетяна Авдєєва, юристка з медійного права Центру демократії та верховенства права.

Цей воркшоп стане в нагоді кожному, хто є активним користувачем соціальних мереж і споживає інформацію, яку вони транслюють. 

Чи знали ви, що усім відомі емоджі не такі вже й безвинні, якими вони здаються на перший погляд? Так, у сучасному світі навіть вони можуть трактуватися по-різному. Тетяна Авдєєва розповіла про реальні кейси трактувань різних емоджі та їхніх комбінацій: деякі з них несуть зміст небезпечного характеру і використовуються для поширення ненависті до різних категорій людей.

Завдяки воркшопу учасники дізналися, як працює контекстна реклама і чому соціальні мережі краще знають, що вам потрібно. 

А також: 

  • Чому світові компанії бойкотували Youtube;
  • Чому краще ігнорувати загрозливий контент на Facebook, а не ставити реакції під ним;
  • Що є найпопулярнішим контентом на всіх платформах і до чого тут котики;
  • Як убезпечити себе від фейків та дезінформації і дізнатися різницю між цими явищами – та багато іншого!

У сучасних умовах кількість неправдивої інформації у соціальних мережах стрімко зростає, тому ми закликаємо ознайомитися із матеріалами воркшопу і популяризувати дбайливе ставлення до інформаційного простору в соціальних медіа. Трансляцію воркшопу шукайте на сторінці ЦЕДЕМ у Фейсбук. 

Ця публікація стала можливою завдяки щедрій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з Міжнародного Розвитку (USAID). Центр демократії та верховенства права був відповідальний за зміст публікації, але він не обов’язково відображає погляди USAID або Уряду США.