Розпочалося навчання менторів у межах Менторської програми 3.0

April 15, 2022

Ментори Програми 3.0 дізналися, як можна планувати роботу та отримувати результат в умовах війни. 

Організаційний коуч, тренерка Вікторія Мришук розповіла менторам про особливості побудови комунікації для стабілізації.

«Менторство – процес взаємодії ментора та менті, аби менті був спроможний досягти потрібного результату», – зазначила пані Вікторія. 

Весь навчальний блок для менторів Програми спрямований на те, щоб додати їм ресурсу та натхнення. Адже ментори надалі ділитимуться з організаціями-менті найкращими практиками, допомагатимуть їм розвиватися та удосконалювати обрані спроможності.

І в умовах війни все це набуває особливого значення.

«Як стабілізувати ситуацію? Одна з підказок – розбити завдання на зрозумілі частини та «їсти» частинками», – радить експертка.

Вікторія Мрищук поділилася практичними інструментами, серед яких – питання для особистої та командної ефективності (при низькому рівні енергії) та способи структурування завдань.

Крім того, учасники воркшопу

  • поговорили про уроки, які дала війна;
  • дізналися про 4 часові перспективи майбутнього та як це використати для налагодження роботи з менті;
  • почули про 4 групи співрозмовників та зрозуміли, наскільки це впливає на планування роботи та взаємодії.

Нагадаємо, 23 лютого офіційно стартувала Менторська програма 3.0 для підсилення адвокаційних та інших спроможностей організацій громадянського суспільства. 12 організацій з різних куточків України перейматимуть досвід у менторів для розвитку спроможностей у сфері адвокації, інклюзивного розвитку, гендеру та фінансової сталості. 

Менторська програма 3.0 впроваджується в межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ).