ЦЕДЕМ провів тренінг з доступу до публічної інформації для суддів

October 7, 2021

Щороку Центр демократії та верховенства права організовує проведення навчальних тренінгів з питань доступу до публічної інформації для суддів та працівників адміністративних судів. 

Такі заходи отримують високі оцінки від учасників, тож з огляду на значний попит, 4-5 жовтня 2021 ми провели ще один тренінг.  

Основною аудиторією навчання є судді адміністративних судів, які розглядають справи у сфері доступу до публічної інформації, тож така щорічна зустріч слугує майданчиком для підвищення кваліфікацій та професійних дискусій. А отже, формується належна судова практика, і рівень захисту інформаційних прав у судах стає кращим.

Цьогоріч 29 учасників підвищили обізнаність про ключові положенням Закону України «Про доступ до публічної інформації»,  застосування «трискладового тесту», балансування права на приватність та права на отримання інформації, публічну інформації у формі відкритих даних, особливості застосування нещодавно ратифікованої Україною Конвенції Ради Європи про доступ до офіційних документів.

Приємністю стали теплі слова подяки за проведений тренінг від голови Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду України, Михайла Смоковича.