ЦЕДЕМ провів тренінг з домедичної допомоги

August 14, 2023

Українцям та українкам у будь-який час важливо пам’ятати, що запорукою впевненості у власній безпеці та безпеці близьких є вміння надати першу допомогу собі та людям навколо.

Саме тому 13-14 липня у рамках проєкту “Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України” Центр демократії та верховенства права провів дводенний тренінг з першої домедичної допомоги для громадських активістів. У навчанні взяли участь представники і представниці 25 організацій громадянського суспільства зі всієї України. Навчання якісно та цікаво провели сертифіковані інструктори з тактичної медицини Благодійного Фонду Сергія Притули.

За два дні учасники та учасниці тренінгу дізналися:

  • Як правильно розпізнавати ризики у разі надзвичайної ситуації та що варто робити першочергово перед наданням домедичної допомоги;
  • Як розрізняти види кровотеч та накладати турнікет;
  • Як та за яких умов проводити серцево-легеневу реанімацію;
  • Що варто робити у разі гіпотермії та багато іншого.

“Почуваю себе впевненіше після навчання, адже навички з домедичної допомоги – це навички, які повинен мати кожен та кожна”, – поділилася враженнями одна з учасниць тренінгу.

Справді, до різних ситуацій треба бути готовими завжди, адже, як влучно наголосили тренери, “ніколи не знаєш, яка крапля крові буде останньою”.

Команда ЦЕДЕМ впевнена, що здобуті знання посилять стійкість організацій та їхню готовність протистояти небезпекам. Цей захід організований в межах проєкту “Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України” за підтримки USAID Ukraine – USAID Україна.