Відбулася серія тренінгів про штучний інтелект для ОГС

April 8, 2024

Упродовж листопада 2023 – березня 2024 року Центр демократії та верховенства права організував низку онлайн-тренінгів з використання інструментів штучного інтелекту (ШІ) для організацій громадянського суспільства (ОГС). 

Тренінги стосувались різних способів застосування ШІ, які можуть бути корисними для організацій громадянського суспільства, а саме використання ШІ у менеджементі ОГС; у документуванні воєнних злочинів та в грантрайтингу. Останній тренінг було присвячено юридичним аспектами використання творів, створених за допомогою ШІ. 

Сукупно чотири тренінги зібрали понад 250 онлайн-учасників та майже 1500 переглядів. На них спікер_ки розповідали про практичні інструменти на основі систем генеративного ШІ, які можуть стати в нагоді представникам та представницям ОГС.

Відеозаписи тренінгів доступні за посиланнями нижче:

Дивіться також конспект Володимира Косенка

ЦЕДЕМ продовжує досліджувати регулювання, вплив та можливості інструментів штучного інтелекту. 

Нагадуємо, у 2024-му році ЦЕДЕМ також розробив і презентував Гайд про інструменти ШІ для організацій громадянського суспільства. У ньому ви зможете дізнатись більше про генеративний штучний інтелект та про практичні способи його використання для різних типів завдань. Окрім того, Гайд містить інформацію про діпфейки, шелоуфейки та камери з технологією розпізнавання обличчя.

Серія тренінгів відбулась у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», що реалізується ІСАР Єднання у Цконсорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку.