У Львові відбувся безпековий інтенсив для ОГС

June 21, 2023

29 організацій громадянського суспільства взяли участь у безпековому інтенсиві, що відбувся у Львові з 13 по 15 червня. Учасниці та учасники протягом трьох днів відвідували сесії з фізичної, психологічної та цифрової безпеки.

Організаторами заходів були ІСАР Єднання спільно з Центром демократії та верховенства права в рамках проєкту “Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України” за підтримки Міжнародного інституту неприбуткового права. “Метою інтенсиву було виявити та пропрацювати безпекові загрози у контексті фізичної, цифрової та ментальної безпеки.
 
“Посилення спроможності організацій громадянського суспільства протидіяти загрозам та ризикам безпеки нині є актуальним як ніколи раніше”, зазначила Олександра Мельник, координаторка заходу, менеджерка проєктів Ініціативи секторальної підтримки громадянського суспільства України Центру демократії та верховенства права.
 
Протягом насичених днів учасники_ці інтенсиву: здобули знання з забезпечення фізичної безпеки членів ОГС, правильної підготовки до відрядження, забезпечення укриттів та багато іншого в напрямі фізичної безпеки; отримали інформацію про емоційне вигорання, травму свідка на роботі та про те, як його уникнути, і багато іншого в галузі психологічної безпеки; проаналізували основні цифрові загрози у своїй ОГС, навчилися створювати політики та процедури та багато іншого у напрямі цифрової безпеки.
 
Після заходу будуть проведені консультації з 10 відібраними організаціями щодо подальших кроків посилення своєї безпеки, створення політик та процедур та безпекових планів.
 
Цей захід організовано ІСАР Єднання та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) за фінансової підтримки Open Society Foundation, наданої Міжнародному центру неприбуткового права (ICNL) та проєктом «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку.