ЦЕДЕМ організував серію вебінарів про законодавство, оподаткування і фінменеджмент для ОГС

October 9, 2023

Якими є особливості оподаткування індивідуальних волонтерів та благодійної допомоги? У чому полягає специфіка фінансового менеджменту ОГС? 

Цими питаннями 16 вересня на ІІІ Форумі правових реформ для ОГС зацікавились учасники фасилітованого навчання для організацій, які залучають волонтерів та надають  гуманітарну допомогу. 

Щоб відповісти на запит представників ОГС, 3, 4 та 6 жовтня ЦЕДЕМ в межах проєкту “Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України” організував серію вебінарів для ОГС “Законодавство про волонтерську і гуманітарну діяльність, оподаткування і фінменеджмент: як ОГС стати сильнішими?”.

Серія вебінарів зібрала 32 представників та представниць ОГС.

3 жовтня на вебінарі “Особливості законодавчого регулювання зборів на рахунки волонтерів-благодійників” юристка ЦЕДЕМ Наталія Повтарь розповіла учасникам та учасницям, як волонтери можуть легально надавати благодійну допомогу, якщо збирають гроші на власні рахунки, як волонтери можуть зареєструватись у реєстрі волонтерів, який веде Державна податкова служба України, а також як їм правильно подати декларацію наприкінці року. 

4 жовтня на вебінарі “Процедура ввезення, обліку та звітування гуманітарної допомоги” юристка УНЦПД Юлія Панура розповіла про ключові кроки для волонтерів, які бажають легально ввезти гуманітарний вантаж, а також про необхідні процедури звітування за різні види операцій з гуманітарними вантажами. 

А 6 жовтня на вебінарі “Базовий фінансовий менеджмент для ГО та БО. Політики та процедури” бухгалтерка ГО «Громадський холдинг “Група впливу”» та ГО “Точка доступу” Ольга Мартиновська поділилась своїм розумінням основних завдань фінансового менеджменту, порадами про методи фінансового управління, закупівельних політик та процедур і бухгалтерського обліку ОГС. 

Всі учасники та учасниці отримали презентаційні практичні матеріали від тренерок. Зважаючи на чутливу інформацію та здебільшого консультаційний характер вебінарів, відеозапис вебінарів не вівся.

Дякуємо усім тренеркам, а також учасникам та учасницям за змістовну серію вебінарів та за розуміння ролі ключових для роботи громадського сектору процедур звітування, обліку та управління.

Стежте за сторінкою проєкту, щоб не пропустити наступні заходи! 

Цю серію вебінарів організовано в межах проєкту “Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України”, що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку.