Відбувся воркошоп з фізичної безпеки громадських активістів

June 6, 2022

«Коли йдеться про безпеку – треба завжди думати креативно».

2-3 червня відбувся другий воркшоп з фізичної безпеки громадських активістів під час війни, на якому практичними порадами ділились фахівці з питань безпеки Олександра Делеменчук та Агіт Мірзоєв.

Тема безпеки нині є надважливою для України, тож другий воркшоп зібрав навіть більше громадських активістів та правозахисників, ніж перший. Тренінг відвідало 35 активістів та активісток з усієї України – серед них були ті, що виїхали та хто зараз знаходиться на тимчасово окупованих територіях України.

Серед іншого, на воркшопі відповідали на питання:

  • Як коректно прорахувати ризики, з якими може зіштовхнутись активіст/ка чи його/її організація?
  • Що робити під час евакуації на підконтрольну уряду територію України?
  • Як не стати жертвою інформаційної маніпуляції?
  • Як діяти активіст/кам, що знаходяться на окупованих територіях?

Уже традиційно, після майстерні всі учасники мають можливість отримати додаткові консультації з тренерами. Упевнені, дводенний воркшоп надав багато корисної інформації для наших активістів та активісток про те, як убезпечити себе й свої організації, а отже зробив наше громадянське суспільство трохи сильнішим в умовах війни.

Тренінг організовано ІСАР Єднання, Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) та Міжнародним центром некомерційного права (ICNL) за щирої підтримки Агентства США з міжнародного розвитку у рамках проєкту «Освітлення нових рішень та програмних інновацій для стійкого простору (INSPIRES)» який реалізується ICNL та за щирої підтримки Агентства США з міжнародного розвитку проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», який реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ).