Воркшопи для менторів Менторської програми ЦЕДЕМ

May 20, 2020

8 та 14 травня 2020 року команда Центру демократії та верховенства права організувала два воркшопи для менторів Менторської програми для підсилення адвокаційних спроможностей організацій громадянського суспільства з різних куточків України, навчання відбулося в онлайн-форматі.

Перший воркшоп від тренерки Вікторії Мришук був присвячений питанню особливостям процесу менторства. Серед ключових питань воркшопу:

  1. Менторинг та інші «підтримуючі» професії (коуч, психотерапевт, тренер, консультант): спільне та відмінне в побудові взаємовідносин з клієнтом;
  2. Ключові принципи менторингу: добровільність, двонаправленість процесу, конфіденційність; рівні контракту ментора та менті;
  3. Ключові етапи у взаємодії ментора і менті;
  4. «Коло сили» ментора.

Під час другого воркшопу Вікторія Мришук, авторка та тренерка, привернула увагу менторів щодо використання коучингового підходу у розвитку потенціалу менті. Учасники обговорили: 

  1. Базові професійні навички коуча: технічне, думаюче й активне слухання;
  2. Можливі труднощі у використанні відкритих запитань;
  3. Базові моделі коучингу: 4R, ЖЖР, «Матриця вирішення проблем», Успіхи_Уроки_Зміни.

Модерувала воркшопи Олена Матвійчук, координаторка Менторської програми ЦЕДЕМ

Менторська програма реалізовується Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) у рамках проєкту “Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України”, який втілюється спільно у Консорціумі з ІСАР Єднання та Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (АМР США).