ЦЕДЕМ провів освітній воркшоп, присвячений адвокації

February 17, 2022

У рамках проєкту “100 ВЧИНКІВ ВІДПОВІДАЛЬНИХ ГРОМАДЯН” Центр демократії та верховенства права проводить серію освітніх воркшопів!

 У чому полягають основні цікавинки нашої серії воркшопів? 

Передусім, це можливість отримати ґрунтовні знання про те, як можна вже зараз впливати на розвиток своєї громади або навіть цілої країни.

По-друге, запрошені лектори воркшопів проводять лекції простою й доступною мовою для кожного, хто бажає ознайомитися із певною сферою громадської участі.

Громадяни з різних куточків країни можуть поспілкуватися із запрошеними експертами, поділитися власними історіями досвіду у сфері та отримати вичерпні відповіді на питання, які їх цікавлять. 

Тож, 15 лютого відбувся перший онлайн-воркшоп на тему адвокації. Лектором воркшопу став Гліб Колесов, юрист та менеджер з адвокації Центру демократії та верховенства права. 

Що ж таке адвокація і чому вона потрібна саме вам?

Пропонуємо пройти коротке бліц-опитування на тему адвокації, де ви зможете оцінити свій рівень знань у цій сфері: 

  • Чи буває, на вашу думку, адвокація позитивною або негативною?
  • Чи є тотожними явища адвокації та лобізму?
  • Як сформулювати ключові повідомлення адвокаційної кампанії?

Якщо при відповіді на ці питання у вас виникли певні сумніви, то ми запрошуємо читачів переглянути воркшоп на сторінці ЦЕДЕМ у фейсбуці, де ви:

  • Отримаєте розгорнуту відповідь від Гліба на питання, зазначені вище;
  • Побачите інтерактивну лекцію у форматі презентації;
  • Дізнаєтеся, що таке етапи “адвокаційного гамбіту”;
  • Зможете розібрати приклади адвокації на реальних кейсах.

Ця публікація стала можливою завдяки щедрій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з Міжнародного Розвитку (USAID). Центр демократії та верховенства права був відповідальний за зміст публікації, але він не обов’язково відображає погляди USAID або Уряду США.