Як сконцентруватися на роботі в умовах війни

July 21, 2022

У теперішніх реаліях інколи здається, що робота відійшла на другий план: важко концентруватися на рутинних завданнях, коли на серці стільки переживань.

Проте не варто забувати, що саме такі звичні буденні активності, як відповіді на листи, онлайн-зустрічі чи заповнення табличок можуть позитивно вплинути на емоційний стан – заспокоїти чи відволікти.

Хочемо поділитися з вами порадами про те, як сконцентруватися на роботі в умовах війни:

  • Визначте реалістичні цілі та розбийте їх на нескладні поетапні завдання. Найкраще їх занотувати та позначати як виконані після завершення: маленькі перемоги обов’язково будуть мотивувати.
  • Пам’ятайте про дедлайни, але з розумінням ставтеся до себе й людей навколо: те, що раніше займало годину, зараз може розтягнутися на півдня. Помічайте зміни та встановлюйте об’єктивні терміни.
  • Зменшіть вплив того, що вас відволікає: заберіть зайві речі зі свого робочого місця, встановіть обмеження на час, що проводите в соціальних мережах.
  • Спілкуйтеся з колегами. Не обмежуйтеся робочими темами: запитайте, як вони провели вихідні, покажіть відео свого домашнього улюбленця. Приємне спілкування й підтримка – ключ до покращення самопочуття.
  • Відпочивайте. Робіть перерви та розбавляйте робочий графік діяльністю, що допомагає долати стрес: прогулянки, прибирання чи філіжанка кави, випита в новому місці.
  • Застосовуйте свої професійні навички для волонтерських ініціатив: надавайте консультації, організовуйте навчання, допомагайте фізично. Кожен внесок – крок до української перемоги.

Головне – не треба сварити себе, що стали менш продуктивними чи активними. Шукайте свої шляхи підвищення ефективності. А якщо вже знайшли поради, що працюють, розкажіть у коментарях. #Українці_відповідальні_громадяни #100відповідальнихвчинків