ЦЕДЕМ підписав меморандум про партнерство та співробітництво з Національною соціальною сервісною службою

May 31, 2023

Центр демократії та верховенства права і Національна соціальна сервісна служба підписали меморандум про партнерство та співробітництво.

Цей документ передбачає побудову тісної співпраці з питань, які мають велике значення для волонтерського руху в Україні.

Серед основних напрямів співпраці:

  1. Реалізація стратегічних завдань з підтримки та розвитку волонтерської діяльності в Україні, визначених у Національній стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на період 2021-2026 років;
  2. Створення ефективних механізмів координації дій для забезпечення спільної роботи;
  3. Розробка роз’яснювальних матеріалів та інших інформаційних продуктів, покликаних належно інформувати громадськість;
  4. Обмін кращими практиками роботи, серед котрих як європейський, так і світовий досвід;
  5. Підвищення рівня обізнаності громадськості та заохочення публічної дискусії про питання державної політики у сфері волонтерства.

Підписаний меморандум дозволить покращити співпрацю держави та громадського сектора, а взаємна підтримка сприятиме досягненню спільних цілей у розвитку волонтерства.

Довідково: Національна соціальна сервісна служба України — центральний орган виконавчої влади, діяльність якого спрямовується та координується Кабінетом Міністрів України через Міністра соціальної політики і який реалізує державну політику у сфері соціального захисту населення, захисту прав дітей, здійснення державного контролю за дотриманням вимог законодавства під час надання соціальної підтримки та за дотриманням прав дітей.