ЦЕДЕМ та партнери готують серію навчальних візитів для новостворених ОГС у сфері інклюзії та ВПО

May 20, 2021

У рамках проєкту “Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України” Центр демократії та верховенства права спільно з ІСАР “Єднання” проводить серію навчальних візитів для новостворених організацій, які працюють у сфері інклюзії та захисту внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

Ми переконані, що в громадському секторі України існує великий запит на обмін досвідом та підтримку одне одного задля того, щоб творити позитивні зміни. Навчальні візити – чудова можливість для новостворених організацій підвищити свою життєздатність та самозарадність.

Для навчальних візитів були відібрані організації, котрі створені не раніше 2018 року та працюють у вищезазначених сферах. Для них вже провели вебінар щодо самооцінки організаційної спроможності, сфер організаційного розвитку, формування запиту на набуття певного інструменту або навички та подання гранту на навчальний візит на сайті ІСАР “Єднання”. Окрім цього, під час вебінару новостворені організації дізналися про можливості для організаційного розвитку, які надає платформа Маркетплейс.

Також були відібрані приймаючі організації, які мають досвід у роботі у сфері інклюзії та захисту ВПО і демонструють високий рівень організаційного розвитку. У співпраці з експерткою з організаційного розвитку, приймаючі організації працюють над розробкою навчальних планів, які допоможуть стажерам набути нових знань у сферах:

  • проєктного менеджменту;
  • грантового менеджменту;
  • стратегічного та операційного планування;
  • адвокації;
  • мережування;
  • зовнішніх та внутрішніх комунікацій.

Окрім навички розробки навчальних планів, приймаючі організації також мали змогу дізнатися про важливість емоційної складової стажування, механізми набуття нових практичних навичок для стажерів та вплив групової динаміки на процес навчального візиту.

Набувши досвід та навички під час навчальних візитів, спираючись на розроблені в рамках серії навчальних візитів навчальні плани, приймаючі організації зможуть стати провайдерами послуг з організаційного розвитку на платформі Маркетплейс.

Наразі триває процес підготовки до навчальних візитів, які відбудуться вже цього літа. Бажаємо стажерам та приймаючим організаціям плідної співпраці, незабутніх вражень та великих здобутків у сфері організаційного розвитку. Разом до самозарадного громадського сектору в Україні!

Серія навчальних візитів для організацій, які працюють у сфері інклюзії та захисту ВПО стала можливою завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (АМР США) в межах проєкту Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України.