Завершилися громадські обговорення Плану заходів Нацстратегії безбар’єрності

July 1, 2021

Громадські обговорення Плану заходів Нацстратегії безбар’єрності завершено. Понад 300 представників влади, експертного середовища, громадських організацій та активістів долучилися до триденної дискусії. Наразі доопрацювання проєкту Плану заходів з реалізації Нацстратегії триває, команда обробляє надіслані пропозиції та коментарі.

У ході третьої сесії учасники обговорили інформаційний та цифровий аспекти безбар’єрності. Експертами у цьому блоці стали Ірина Текучова та Віталій Пчолкін відповідно. А від слухачів лунали такі пропозиції:

  • Розробити законодавство у сфері цифрових послуг;
  • Провести моніторинг усіх сайтів органів державної влади на предмет інформаційної доступності;
  • Перейти на електронний документообіг;
  • Запровадити контрастну візуальну продукцію;
  • Звести однакову термінологію для аудіовізуального контенту.

Якщо ви маєте інші пропозиції, надсилайте їх за посиланням: https://bit.ly/3qcjbbx.

Ознайомитися з проєктом Плану заходів на 2021-2022 роки з реалізації Нацстратегії із створення безбар’єрного простору в Україні: https://bit.ly/3d7RGe8.

Громадські обговорення відбуваються у співпраці з Міністерством розвитку громад та територій України та ГО “Безбар’єрність” у межах проєкту Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства, що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень і Центром демократії та верховенства права. Проведення цього заходу стало можливим завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку. Розробка плану заходів здійснюється за підтримки Програми розвитку ООН в Україні.