ЦЕДЕМ у співпраці з The Ukrainians запускає подкаст про вагомі суспільні зміни

September 30, 2022

ЦЕДЕМ у співпраці з The Ukrainians створили аудіоподкаст “Пігулка еволюції“. Аудіоподкаст створено в межах Ініціативи секторальної підтримки громадянського суспільства. Історії, які показують, що не тільки під час криз чи воєн активні і відповідальні громадяни здатні мобілізуватися на вирішення критичних для себе задач.

Це подкаст про вагомі суспільні зміни, які розвинули наше суспільство та зробили нас більшими людьми, тобто більш людяними.

У цьому подкасті ми хочемо сказати, що громадянин може (і повинен) змінювати свою країну, місто, громаду чи оточення на краще.

Ми хочемо, щоб після прослуховування епізоду у слухачів виникло бажання як мінімум зробити репост допису “Хто замовив Катю Гандзюк“.  Тобто щоб він ставав відповідальним і небайдужим громадянином.

Завдання максимум – шукати однодумців і долучатись до відповідних громадських та благодійних організацій – аби рухати зміни.

В цьому подкасті розповідатимуться історії суспільних змін крізь призму відповідальних і небайдужих громадян чи інституцій, які просували ці ідеї, наштовхуватися на спротив, але у підсумку досягали свого. В результаті таких змін суспільство демократизувалось, а права людини – ставали більш захищеними.

31 жовтня виходить перший епізод подкасту “Пігулка еволюції”, а саме “Що людина заборгувала природі”, ведучим якого стане Дмитро Сімонов, науковий журналіст. 

У ньому ми поговоримо, чому давня історія острова Пасхи нагадує те, що сьогодні відбувається в цілому світі. Про те як людина із царя природи обернулася на її боржника. Чому повертати наші борги природі потрібно якомога швидше заради нашого ж блага. А також розповімо про тих, хто вже це робить.

Щоб отримувати нові епізоди раніше, спілкуватися з автором і долучатися до створення подкасту, приєднуйтесь до нашої Спільноти https://bit.ly/spilnota_pigulka.

Ось за цим посиланням ви знайдете подкаст на всіх платформах https://li.sten.to/7ktufnav.

Епізоди виходитимуть кожні два тижні, наступний епізод будемо раді запропонувати вашій увазі вже 14 листопада. 

Аудіподкаст “Пігулка еволюції” створено в межах проєкту “Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України”, що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку.