Відбулася стратегічна сесія з оновлення Карти правових реформ для громадянського суспільства в Україні

December 20, 2022

Команда Центру демократії та верховенства права в рамках проєкту Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України,  який реалізується ІСАР “Єднання” у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та ЦЕДЕМ провела стратегічну сесію Оновлення Розділу 5 “Розвиток волонтерської діяльності”  Карти правових реформ для громадянського суспільства в Україні (https://bit.ly/3hIWeNy).

Сьогодні всі кроки держави, ОГС та волонтерів мають бути максимально скоординовані та спрямовані на рух  України вперед. Для цього необхідні визначена  державна політика та сприятливе законодавство, що регулює діяльність волонтерів та неприбуткових організацій, які їх залучають.

Ми вдячні всім представникам організацій громадянського суспільства: Таблеточки, Співдія, Українська волонтерська служба, Зміна, Товариство Червоного хреста України, IREX, а також представникам Міністерства соціальної політики, Мінмолоді та СКМУ за долучення та конструктивний діалог.

Нам вдалось ідентифікувати нові проблеми в сфері законодавчого регулювання волонтерства та напрацювати пропозиції щодо їх вирішення. Наступним етапом маємо визначитись із приорітетами в адвокаційних кампаніях та рухатись у напрямку конкретних змін до законодавства.