Світлана Остапа очолить Наглядову раду Суспільного

March 26, 2019

25 березня 2019 року на черговому засіданні Наглядової ради (далі – НР) Національної суспільної телерадіокомпанії обрали голову НР, її заступника та секретаря.

На посаду голови претендували дві особи: Світлана Остапа, яка з лютого 2017 року була заступницею голови НР, Тетяни Лебедєвої, та Ігор Хохич, член Ради від депутатської групи “Відродження”. Дев’ятьма голосами проти шістьох, пані Остапа була обрана головою Наглядової ради. Крім того, на засіданні було проведене голосування щодо посад заступника голови та секретаря Ради.

На посаду заступника члени обрали Ігоря Хохича, а кандидатуру Вадима Міського як секретаря НР одноголосно підтримали всі члени.

Згідно з Розділом ІV Положення про Наглядову раду Публічного акціонерного товариства “Національна суспільна телерадіокомпанія України” члени наглядової ради обирають між собою таємним голосуванням на 2 роки голову, заступника голови та секретаря наглядової ради НСТУ. Вони не можуть займати відповідну посаду більше двох строків поспіль.

Світлана Остапа – заступниця шеф-редактора «Детектор медіа», заслужена журналістка України, членкиня громадської ради при Комітеті з питань свободи слова та інформаційної політики; членкиня громадської ради при Держкомтелерадіо, членкиня Комісії з журналістської етики. У наглядову раду НСТУ Світлана Остапа делегована від депутатської фракції політичної партії «Об’єднання «Самопоміч».

Ігор Хохич – голова Громадської спілки «Люди справи», член наглядової ради НСТУ від парламентської групи «Партії «Відродження».

Вадим Міський  – представник громадської організації «Трансперенсі Інтернешнл Україна»,  програмний директор ГО «Детектор медіа», головний експерт групи з медіареформи громадської коаліції «Реанімаційний Пакет Реформ», був обраний до складу наглядової ради на відкритому конкурсі у сфері захисту інтересів дітей та молоді.

Джерело – Детектор медіа