Російські блогери вчергове визнали, що Telegram допомагає вести війну проти України

August 15, 2024

13 серпня два російські провоєнні блогери висловилися на підтримку Telegram як засобу, який полегшує ведення війни проти України.

Перший – Кірілл Фьодоров, автор Telegram-каналу на понад 500 тисяч підписників. В ефірі програми “Место встречи” на телеканалі НТВ він зазначив, що російська артилерія та авіація активно використовують Telegram для координації атак. За його словами, це вже стало невід’ємною частиною ведення бойових дій, і потенційне блокування месенджера негативно вплине на їхні операції. Свій виступ він адресував “усім, хто хоче заблокувати Telegram”.

Інший пропагандист, підкреслюючи важливість Telegram у війні, навіть запропонував нагородити його засновника Павла Дурова “за допомогу СВО”. Він зазначив, що Дуров, “незважаючи на свої ліберальні погляди”, зробив величезний внесок у “забезпечення майбутньої перемоги Росії”.

Нагадуємо, що, користуючись Telegram, ви наражаєте себе на значну небезпеку. Ця платформа не забезпечує належного захисту особистих даних своїх користувачів. Через це ви можете втратити конфіденційну інформацію, стати жертвою шахраїв і ворожих інформаційно-психологічних операцій. Наразі Telegram не надає адекватних механізмів захисту від таких загроз, що підвищує ризики для користувачів. 

Якщо ви хочете дізнатися більше про потенційні небезпеки, пов’язані з використанням цієї платформи, радимо ознайомитися з додатковою інформацією на нашому сайті, наприклад, із дослідженням “Міфи про Telegram, у які ми віримо”.