ЦЕДЕМ став учасником “Вікна Відновлення”, аби сприяти якісному висвітленню відбудови України у медіа

April 29, 2024

Центр демократії та верховенства права та ГО “Східний варіант” уклали меморандум про співпрацю в межах Програми “Вікно відновлення України” (Ukraine Recovery Window).

Об’єднання “Вікно Відновлення” (UA Recovery Window MediaNetwork) розпочало свою роботу у січні 2024 року і на той час складалося з семи незалежних організацій-співзасновників. Зараз мережа “Вікно Відновлення” включає в себе більше 70-ти регіональних та всеукраїнських медіа та аналітичних центрів. Вона має на меті якісно висвітлювати історії людей, постраждалих від російських обстрілів, та процес відбудови України. 

ЦЕДЕМ доєднався до Вікна Відновлення, аби допомогти журналістам та працівникам медіа стати ще ефективнішими та втілити свій потенціал. Для цього будемо займатися просвітою, надавати юридичні консультації та іншу допомогу, а ще – сприятимемо активнішій дискусії про якісні зміни і відновлення України.

Мета “Вікна Відновлення”: 

  • Мережувати журналістів, експертів, лідерів громад. Адже об’єднані зусилля допомагають визначати напрями змін і втілювати їх.
  • Контролювати процеси. Викривати корупцію, аналізувати витрати, проводити розслідування.
  • Пояснювати складне простими словами. Проводити дослідження та перетворювати експертні знання на зрозумілий план дій.
  • Розповідати локальні історії, підсвічувати проблеми як окремих людей, так і цілих регіонів.
  • Посилювати комунікацію змін у суспільстві. Підкреслювати важливість реформ та відбудови. Дати змінотворцям – як людям, так і організаціям – додаткові можливості.

Учасники мережі планують зібрати усі матеріали на окремому сайті-агрегаторі, аби розширити коло читачів. Крім того, “Вікно Відновлення” допомагатиме в поширенні матеріалів на тему відбудови у соціальних мережах. 

Стежити за розвитком програми можна, підписавшись на “Вікно Відновлення” у Facebook, Instagram.