Як видалити акаунт чи канали в Telegram

March 12, 2024

Нещодавно ми видалили канал ЦЕДЕМ в Telegram. Це рішення було для нас логічним і закономірним. Адже різноманітні дослідження доводять, що Telegram досі має зв’язки з Росією, а отже, потенційно небезпечний для українців. 

Якщо ви також свідомо вирішили закрити свій акаунт на платформі, то маємо для вас коротку інструкцію, як це зробити. 

Щоб видалити свій Telegram-канал, потрібно виконати такі кроки.

  1. У десктопній версії необхідно зайти у свій канал і натиснути на його назву. Далі слід обрати кнопку “Ред” і натиснути “Видалити канал”. Насамкінець необхідно підтвердити своє рішення.
  2. Якщо ви користуєтесь Telegram на сматфоні, то все ще простіше. Слід зайти у програму й обрати у списку каналів той, який хочете видалити. Затисніть назву, доки не з’явиться меню. Оберіть “Видалити”. Як і в першому варіанті, необхідно підтвердити рішення про видалення каналу.

Якщо ви хочете видалити власний Telegram-акаунт, то потрібно скористатися спеціальним сервісом для видалення. Як це зробити?

  1. Перейдіть за посиланням: https://my.telegram.org/auth?to=delete.
  2. Введіть номер телефону, до якого прив’язаний ваш Telegram-акаунт.
  3. Отримайте код підтвердження у додатку.
  4. Оберіть із запропонованих дій “Видалення облікового запису”.
  5. Виберіть причину, через яку ви вирішили видалити обліковий запис.
  6. Натисніть «Видалити мій обліковий запис» і підтвердіть ваше рішення. 

Зверніть увагу, що разом із вашим обліковим записом в Telegram зникнуть усі контакти, чати і файли. Тому якщо ви маєте там цінну інформацію, необхідно попередньо зберегти її на комп’ютері. Щоб створити і завантажити резервну копію ваших даних, необхідно: 

  • Зайти у “Налаштування” в десктопній версії сервісу, далі обрати “Розширені” і натиснути кнопку “Експортувати дані”. 
  • Обрати необхідні параметри для експорту чатів і медіа та експортуйте дані в зручному для вас форматі.

Не забудьте повідомити людям, з якими ви спілкуєтеся в Telegram, про те, що ви маєте намір видалити свій обліковий запис і використовувати інший месенджер.

Якщо хочете дізнатися більше, як працює Telegram, запрошуємо ознайомитися з матеріалом Міфи про Telegram, у які ми віримо”.