ЦЕДЕМ провів експертне обговорення законопроєкту для залучення іноземців-волонтерів

March 11, 2024

5 березня 2024 року за ініціативи ЦЕДЕМ відбулося експертне обговорення законопроєкту з лібералізації міграційного законодавства для іноземних волонтерів та гуманітарних працівників.

Представники понад десяти українських організацій громадянського суспільства долучились до активного опрацювання тексту законопроєкту, головна мета якого – спростити міграційні вимоги для іноземних волонтерів та гуманітарних працівників. Під час обговорення учасники заходу детально проаналізували поточну версію тексту законопроєкту, а також підготували низку пропозицій щодо його доповнення.

Сьогодні, як ніколи важливо створити сприятливі умови для залучення висококваліфікованих іноземних громадян, які хочуть допомогти Україні в такий нелегкий час. Тому ЦЕДЕМ запрошує інші організації громадянського суспільства України долучатись до подальших активностей щодо лібералізації міграційного законодавства для іноземних волонтерів та гуманітарних працівників.

Окремо, хочемо відзначити, що експерти ЦЕДЕМ у 2023 році оновили Розділ 5 Карти правових реформ для громадянського суспільства в Україні, де визначено необхідність спростити законодавчі умови для залучення та роботи волонтерів-іноземців, а також запропоновані відповідні інструменти для таких змін. Переглянути оновлений Розділ 5 “Розвиток волонтерської діяльності” можна за посиланням

Захід організований в межах проєкту “Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства”, яка реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (АМР США).