Завершився перший навчальний модуль для менті в межах Менторської програми 3.0

June 13, 2022

Що таке адвокація, з чого складається цикл змін, у чому полягають адвокаційні цілі та завдання – про це дізналися представники організацій-менті під час фінального заняття в межах першого навчального модуля Менторської програми 3.0.

Денис Давиденко, керівник відділу адвокації та міжнародних відносин Коаліції РПР, детально розповів учасникам та учасницям заняття про ключові етапи процесу адвокації.

Тренер поділився власним досвідом розробки та впровадження адвокаційних кампаній.

Зокрема, менті дізналися, що для легітимації рекомендацій владі потрібно:

  • виробити документ через залучення максимальної кількості експертів і організацій;
  • провести первинні обговорення документа через залучення максимальної кількості стейкхолдерів;
  • провести додаткові обговорення й публічні консультації через залучення максимальної кількості громадян;
  • презентувати документ і розпочати адвокаційну кампанію.

Після того, як учасники та учасниці навчання дізналися про практичні інструменти адвокації, особливості визначення стейкхолдерів та їх залучення, вони також виконали практичне завдання: 

  • спробували деталізувати перелік стейкхолдерів для власних ініціатив, над якими працюють в межах Менторської програми 3.0;
  • розподілити їх по відповідних групах; 
  • визначити інструменти адвокації, які будуть використовувати у взаємодії із зацікавленими сторонами.

Теорія та практика, яку пройшли менті за допомоги Дениса Давиденка, дозволить їм продовжити роботу над темами, з якими вони працюють зараз.

Інформацію про те, які ініціативи цього року реалізовують менті за підтримки менторів, ви дізнаєтеся з презентацій менторських пар. Для цього достатньо пройти за хештегом #МенторськаПрограма3_0

Менторська програма 3.0 впроваджується в межах проєкту Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства, що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку.