Судді, що виносили вироки Тимошенко і Павличенкам серед кандидатів у Верховний Суд

January 12, 2017

57 суддів Вищого спеціалізованого суду України подали документи на участь у конкурсі до Верховного Суду у цивільній та кримінальній палаті, який має запрацювати уже у квітні цього року. На відміну від своїх колег із Вищого адміністративного та господарського судів, схильних до винесення сумнівних рішень, майже всі судді ВССУ відзначилися своєю майстерністю будувати родинну павутину, як у системі, так і поза нею та були причетні до судових процесів, які суперечать нормам міжнародного законодавства у справі Луценка.

Примітно, що судді ВССУ ухвалювали рішення, внаслідок яких Дмитра та Сергія Павличенків засудили до довічного ув’язнення та 13 років позбавлення волі відповідно, перекваліфіковували обвинувачення у вбивстві на хуліганство у справі екс-народного депутата Віктора Лозинського та засудили Юлію Тимошенко до 7 років позбавлення волі за незаконні дії при підписанні газових угод.

Рух ЧЕСНО в рамках кампанії ЧЕСНО. Фільтруй суд! має на меті зібрати та проаналізувати професійну діяльність усіх кандидатів на конкурс до Верховного Суду. Ми повідомлятимемо про найважливіші етапи створення найвищої судової інстанції і закликаємо журналістів та громадськість долучатися до контролю за конкурсом. Нещодавно ми вже проаналізували кандидатів деяких вищих судів, а сьогодні презентуємо аналітичні довідки суддів Вищого спеціалізованого суду України з розгляду кримінальних та цивільних справ. Детальніше про кожного суддю-претендента на місце у Верховному Суді читайте нижче.

Зазначимо, Рух ЧЕСНО збирає інформацію з відкритих загальнодоступних джерел та не стверджує про вчинення особою правопорушення або її вину. Висновки ЧЕСНО про причетність кандидатів до корупційних діянь, ухвалення сумнівних рішень є оціночними судженнями, що можуть не збігатися із офіційними рішеннями та висновками державних органів.

Детальніше з інформацією про кожного суддю-претендента на місце у Верховному Суді можна ознайомитися в аналітичних довідках на сайті ЧЕСНО.Фільтруй суд!.