ЦЕДЕМ завершив четвертий конкурс грантів для громадських організацій

November 27, 2017

Завершився четвертий конкурс субгрантів Центру демократії та верховенства права для громадських організацій, які є членами коаліції «Реанімаційний Пакет Реформ». Конкурс відбувається в рамках проекту «Посилення коаліції ​РПР», що ​впроваджується ЦЕДЕМ за підтримки Європейського​ Союзу​.

Метою четвертого Конкурсу субгрантів було підтримати проекти націлені на адвокацію, імплементацію та комунікацію реформ в Україні.

9 громадських організацій – учасниць РПР подали проекти на розгляд Відбіркової комісії у четвертому Конкурсі субгрантів.

Переможці конкурсу визначались відбіркової комісію, членами котрої є спеціалісти, які не входять до складу громадських організацій-учасниць РПР, в т. ч. ЦЕДЕМ, та мають відмінну репутацію в суспільстві, а також досвід роботи в громадських інституціях та впровадження змін в Україні.

Переможцями четвертого конкурсу субгрантів стали:

  • проект «Declarations bot» (ГО «Антикорупційний штаб») метою якого є створення інструменту – бота, що допомагатиме уникнути помилок та спростить заповнення е-декларацій.
  • проект «Громадський контроль над формуванням Державного бюро розслідувань (ДБР)» (ГО «Центр локального самоврядування»), який ставить за ціль забезпечити утворення незалежного від політичного впливу правоохоронного органу – Державного бюро розслідувань (ДБР).
  • проект «Адвокація реформи цивільного демократичного контролю над Збройними силами України та іншими збройними формуваннями» (ГО «Інститут Євро-Атлантичного співробітництва»), який націлений на посилення цивільного демократичного контролю над збройними силами України

Обрані проекти співпадають зі стратегічними пріоритетами роботи Реанімаційного Пакету Реформ та спрямовані на вирішення нагальних проблем суспільства та впровадження необхідних реформ.