«Принципи Торонто» як дороговказ для українських реформ»

July 15, 2019

15 липня відбулася прес-конференцію “Принципи Торонто” як дороговказ для українських реформ”. Коаліція Реанімаційний Пакет Реформ провела захід аби затвердити виклики та пріоритети реформ в Україні на майбутні 5 років. Також відбулася презентація опитування про ставлення українців до реформ, проведеного Фондом “Демократичні ініціативи” із соціологічною службою Центру Разумкова. 

2-4 липня в Торонто, під час Третьої Конференції з питань реформ в Україні, Коаліція РПР представила міжнародним партнерам, Президенту України та Уряду «Принципи Торонто» та галузеві брифи у 12 сферах державної політики.

“Це дороговказ на майбутнє: куди має рухатись країна. Принципи Торонто також дуже важливі для зафіксування досягнень, за якими слід забезпечити незворотність реформ”, – наголосив Тарас Шевченко, директор Центру демократії та верховенства права, член Ради Коаліції РПР, який презентував документ у Торонто. “Роль громадянського суспільства у цьому – допомагати рухатися у правильному напрямі, і водночас – моніторити і відстежувати чи той прогрес, який відбувається, відповідає правильному вектору реформ”, – зауважив експерт. 

Ірина Бекешкіна, директор Фонду “Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва”, член Ради Коаліції РПР: “Нечасто в Україні більшість вважала, що країна рухається у правильному напрямі… В суспільстві різко зріс оптимізм: 60% українців вірять в успішність реформ в Україні і 34% не вірять. Ще рік тому цифри були протилежними”, – наголосила експерт на тому, що наразі вдалий час для проведення реформ. 

Раніше ми писали про презентацію “Принципів Торонто” та Ukraine Reform Conference, спільну українсько-канадську конференцію, що відбулася 2-4 липня у Торонто, метою якої стала підтримка позитивних змін в Україні та дискусія щодо подальшого розвитку нашої країни.