“Діалоги про реформи”: стартує форум Коаліції Реанімаційний Пакет Реформ

November 17, 2020

17 листопада у Києві стартує форум «Діалоги про реформи: на шляху до Вільнюса», який організує Коаліція Реанімаційний Пакет Реформ. Упродовж 10 днів учасники обговорюватимуть перебіг і результати реформ, які відбулися за рік роботи Уряду та Верховної Ради. А також визначать пріоритетні зміни, які має впровадити українська влада у 2020-2021 роках.

Експерти Центру демократії та верховенства права братимуть участь у двох сесіях Форуму. Так, 23 листопада Ігор Розкладай, головний експерт з медійного права ЦЕДЕМ, виступить на дискусії, присвяченій медійній реформі. А 25 листопада Надія Шувар, заступник директора з програмного розвитку ЦЕДЕМ, модеруватиме панель, присвячену виборчій реформі.

Додамо, що форум відбудеться в межах підготовки до Ukraine Reform Conference, яка відбудеться у Вільнюсі у 2021 році. Це масштабний міжнародний захід, присвячений обговоренню реформ, викликів та досягнень в українській державі. Попередня така конференція відбувалася у Торонто, Канада, і  зібрала 800 делегатів з 31 країни, серед яких були Президент України та прем’єр-міністр Канади.

За планом організаторів, «Діалоги про реформи» стануть дискусійним майданчиком для представників влади, депутатського корпусу, міжнародних організацій та громадського сектора. Зокрема, спікерами форуму стануть члени Кабінету Міністрів, народні депутати, представники Європейського Союзу, США, Великої Британії, Литви та НАТО, а також експерти з різних сфер.

Програма форуму охопить 23 теми, присвячені реформам у ключових секторах (для кожного з них запланована окрема панель). Серед них антикорупційна політика, охорона здоров’я, медійна сфера, економіка та енергетика, судова реформа, євроатлантична інтеграція та національна безпека.

Дивіться програму Форуму за посиланням.

Трансляція заходу буде доступна на платформі ZOOM та Facebook-сторінці Коаліції РПР.

Нагадаємо, що Коаліція Реанімаційний Пакет Реформ (РПР) – спілка громадських організацій, що працює у напрямку підтримки та просування реформ в Україні. РПР як неформальна громадська платформа був заснований Центром демократії та верховенства права й іншими громадськими організаціями та колом експертів під час Революції Гідності для консолідації зусиль та експертності громадськості з метою напрацювання законодавчих змін та впровадження реформ.

Організаторами форуму є Коаліція РПР у партнерстві з Посольством Литовської Республіки в Україні за підтримки Міністерства закордонних справ Литовської Республіки, Європейського Союзу, проєкту ЄС «Право-Justice», проєкту Програми розвитку ООН в Україні «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні», який фінансується Міністерством закордонних справ Данії, а також Посольства Канади в Україні. Форум організовано в межах проєкту «Базова підтримка “Коаліції Реанімаційний пакет реформ”, який реалізується Коаліцією РПР завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», який реалізується ІСАР «Єднання» у партнерстві з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ).