Кампанія “ЧЕСНО. Фільтруй суд!” святкує своє п’ятиріччя

June 10, 2021

10 червня своє п’ятиріччя святкує кампанія ЧЕСНО. Фільтруй суд, яка реалізується в рамках Центру демократії та верховенства права.

ЧЕСНО. Фільтруй суд! – довгострокова кампанія громадського контролю, спрямована на активізацію суспільства для очищення суддівських лав від недоброчесних суддів й утвердження справедливого суду в Україні.

Команда кампанії ЧЕСНО. Фільтруй суд! виконала амбітну ціль та проаналізувала понад 5000 чинних суддів, що дало змогу сформувати профайли в онлайн-базі. На сайті ЧЕСНО. Фільтруй суд! ви знайдете інформацію про суддів, зокрема про кар’єрний шлях, родинні зв’язки, майнові декларації, розгляд резонансних справ та притягнення до дисциплінарної відповідальності.

За методологією кампанії, кожний профайл судді сформували з урахуванням громадської оцінки доброчесності за такими критеріями: непричетність до корупції або кримінальних правопорушень, непричетність до ухвалення сумнівних рішень, відповідність стилю життя задекларованим доходам і прозорість статків, непричетність до порушення прав людини, дотримання норм професійної етики.

Унікальність цієї бази усіх суддів України полягає в тому, що на одному сайті проаналізовано інформацію про суддів з офіційних джерел органів влади і сайтів перевірених медіа. Вітаємо команду!