Для іноземних журналістів спростили умови перебування в Україні

May 31, 2022

За загальним правилом, іноземні кореспонденти та представники іноземних медіа можуть перебувати в Україні протягом строку дії їхньої візи, або ж протягом не більш як 90 днів протягом 180 днів (у разі безвізового режиму в’їзду в Україну для громадян такої держави). Для іноземних кореспондентів та представників іноземних медіа, які розпочали свою роботу в Україні після повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого, 90-денний період легального перебування в Україні підходив до завершення.

Саме тому Уряд зняв обмеження для журналістів та дозволив іноземцям легально перебувати в Україні понад 90 днів: до завершення воєнного стану та протягом 30 днів після його скасування чи припинення. У іншому випадку кореспонденти та представники іноземних медіа були б вимушені залишати територію України, або ж отримувати спеціальну посвідку на тимчасове проживання.

Відомо про понад 8,7 тисяч представників вітчизняних та іноземних медіа, яких Збройні Сили України у взаємодії із Службою безпеки України акредитували для висвітлення подій в районах проведення бойових дій та інформування про воєнні злочини Росії в Україні. Тож таке рішення Уряду дозволить спростити бюрократичні перепони у роботі медійників.