Голова ВСУ, який підтримав закони 16 січня, претендує на крісло у новому Верховному Суді

January 17, 2017

Судді Верховного Суду України, які прославилися своїми гучними заявами та виступами проти нововведень судової реформи, зокрема тих, що стосуються відкритих конкурсів на посади й антикорупційних перевірок, й навіть оскаржили реформу в Конституційному Суді України, однак, попри це все-таки подали свої документи й візьмуть участь у змаганнях за місце у новому Верховному Суді.

Серед претендентів на крісла – Голова ВСУ Ярослав Романюк, який, до слова, підтримав закони 16 січня, ба більше, згодом виступав із заявами, що Закон про очищення влади суперечить нормам Конституції, а вже перед стартом судової реформи вказав, що додаткові декларації судді та Громадська рада доброчесності не принесуть жодної практичної користі. Ще декілька кандидатів були причетні до ухвалення рішень на користь представників клану Януковича. Крім цього, кілька суддів отримували безкоштовно землі, виділені чорнобильцям, для будівництва котеджів. 

Зазначимо, Рух ЧЕСНО збирає інформацію з відкритих загальнодоступних джерел та не стверджує про вчинення особою правопорушення або її вину. Висновки ЧЕСНО про причетність кандидатів до корупційних діянь, ухвалення сумнівних рішень є оціночними судженнями, що можуть не збігатися із офіційними рішеннями та висновками державних органів.

Детальніше з інформацією про кожного суддю-претендента на місце у Верховному Суді можна ознайомитися в аналітичних довідках на сайті ЧЕСНО.Фільтруй суд!.